
Kompostownik Skaza 16 l - pojemnik do kompostowania odpadów
Opis
Odpady jakie mogą być umieszczone w pojemniku:
Kuchenne odpadki organiczne, mniejsze odpady ogrodowe: żywność, owoce, warzywa, fusy z kawy, herbata, kwiaty, chusteczki, serwetki, owoce cytrusowe, skórki banana, skorupki jaj, itp.
Odpady, które nie mogą być umieszczone w kompostowniku:
- płyny
- mleko i przetwory mleczne
- ocet
- soki
- kości
- popiół
- niedopałki,
- papier
Sposób przygotowania kompostu:
- przygotuj wiaderko do kompostowania, po całym dnie rozsyp niewielką ilość Bokashi
- Rozdrobnij odpadki organiczne: obierki, nie nadające się do zjedzenia warzywa i owoce (nie spleśniałe !) i wrzuć do wiaderka
- Ułożone odpadki posyp niewielką ilością Bokashi
- Dociśnij odpadki w wiaderku tak, aby maksymalnie usunąć powietrze spomiędzy nich
- Zamknij szczelnie pokrywę wiaderka tak, aby zapewnić wewnątrz warunki beztlenowe
- Powtarzaj zabieg uzupełniania odpadków aż do całkowitego wypełnienia wiaderka
- Co 2 - 3 dni zbieraj płyn (kranikiem) odsączający się z powstającego kompostu
- Wypełnione wiaderko pozostaw na co najmniej 2 tygodnie w ciepłym miejscu
- Kompost jest gotowy do użycia jak po otwarciu pachnie słodko-kwaśno i obserwujemy znaczący ubytek objętości odpadków
Producent : Slovenia
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Obsługa klienta i doradztwo