Polityka prywatności

 

Polityka prywatności

Od 25 maja 2018 r. weszło w życie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego dot. Ochrony danych osobowych (RODO) w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu danych.

W związku z wejściem w życie Rozporządzenia chcemy Państwa poinformować o zasadach przetwarzania danych osobowych przez MIKROEM Kamila Kurant oraz o przysługujących Państwu z tego tytułu prawach. Chcielibyśmy aby Państwo zapoznali się z poniższymi informacjami przed rozpoczęciem korzystania z naszych sklepów.

Chcielibyśmy zaznaczyć, że należycie dbamy o Państwa prywatność i wykorzystujemy je do celów koniecznych z obsługą zamówień składanych przez Państwa w naszym sklepie. Jednocześnie chcieliśmy zaznaczyć, iż mają Państwo prawo wycofać zgodę na zbieranie i przetwarzanie danych osobowych w każdej chwili, zgodnie z postanowieniami poniższej „Informacji o ochronie danych osobowych.

Informacja o ochronie danych osobowych

MIKROEM Kamila Kurant Celejów 29c, 24-120 Kazimierz Dolny jako administrator danych osobowych, gromadzi Państwa dane osobowe uzyskane w procesie rejestracji na stronie witalny-ogrod.pl w celu założenia konta klienta, a także podczas realizacji zamówienia w szczególności:

  •          Imię i Nazwisko
  •          Adres zamieszkania
  •          Adres e-mail
  •          Numer telefonu

W przypadku przedsiębiorców przetwarzamy także dodatkowo:

  •          NIP
  •          Adres siedziby

Państwa dane gromadzimy w następujących celach:

  •          Zawieranie i realizacja zamówień, w tym w szczególności realizacji płatności, wysyłki zamówionych towarów, a także obsługi reklamacji.
  •          Realizację obowiązków przewidzianych prawem tj. wystawianie i przechowywanie faktur, oraz innych dokumentów księgowych w celu archiwizacji.
  •          Ochrony praw Solo Urszula Kurant  m.in. w dochodzeniu zaległych płatności w ramach procesów windykacyjnych i procesów sądowych.

Solo Urszula Kurant może przekazywać dane osobowe następującym osobom trzecim dla celów wskazanych w niniejszym dokumencie:

  •          Podmiotom, z którymi MIKROEM ma zawartą umowę współpracy w celu realizacji łączącej nas umowy, realizacji obowiązków MIKROEM przewidzianych prawem oraz realizacji uzasadnionego interesu MIKROEM w rozumieniu przepisów o ochronie danych osobowych. W szczególności MIKROEM może przekazywać dane podmiotom takim jak:

firmy świadczące do usługi kurierskie, podmioty świadczące usługi księgowe, firmy realizujące przelewy elektroniczne, firmy zbierające opinie.

  •          Organom nadzorującym, organom władzy i innym osobom trzecim, przypadku gdy jest to niezbędne dla realizacji celów wskazanych powyżej oraz wypełnienia obowiązków nałożonych prawem. Dane osobowe mogą być przekazywane organom nadzorującym, sądom i innym organom władzy (np. organom podatkowym i organom ścigania), niezależnym doradcom zewnętrznym (np. audytorom) lub podmiotom udzielającym świadczeń.

MIKROEM zobowiązuje się stosować odpowiednie środki bezpieczeństwa, zarówno techniczne jak i organizacyjne, aby chronić Państwa dane osobowe. Dane osobowe będą przechowywane przez MIKROEM wyłącznie na czas niezbędny do osiągnięcia celów (dla których dane są gromadzone), wykonania obowiązków wynikających z przepisów prawa.

Przysługują Państwu prawa w zakresie ochrony Danych osobowych. Zgodnie z obowiązującym prawem o ochronie danych, jesteście Państwo uprawnieni do wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego (tj. do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych)

Ponadto macie państwo prawo do:

  •          dostępu do danych osobowych
  •          poprawienia danych osobowych
  •          ograniczenia danych osobowych
  •          usunięcia danych osobowych.

 

Ciasteczka (cookies)

Pliki cookie to niewielkie pliki tekstowe, które firma Solo wykorzystuje do identyfikacji użytkowników odwiedzających stronę internetową sklepu, a tym samym usprawnienia dokonywania zakupów. W ten sposób działa na przykład funkcja „Koszyka” i jego możliwość „zapamiętywania”. Pliki cookie są zapisywane przez przeglądarkę na twardym dysku tylko na czas danej sesji, zajmują niewielką ilość miejsca i nie wpływają negatywnie na pracę komputera. Pliki cookie nie zawierają informacji dotyczących danej osoby.

Większość przeglądarek internetowych automatycznie akceptuje pliki cookie. Zapisane i tymczasowe pliki cookie można niezależnie od siebie odrzucić lub zaakceptować, korzystając z ustawień bezpieczeństwa. Po dezaktywacji plików cookie niektóre elementy na stronie będą niedostępne, a pewne strony internetowe mogą być wyświetlane nieprawidłowo.

Bez wyraźnej zgody użytkownika firma nie łączy danych osobowych (imię, adres itd.) z danymi zapisanymi w używanych przez siebie plikach cookie. Aby móc korzystać z funkcji koszyka, należy zaakceptować pliki cookie.

Dane osobowe umieszczone są w zabezpieczonej bazie danych sklepu, która jest chroniona przed dostępem osób trzecich. Przetwarzanie danych osobowych zawartych w bazie jest wykonywane tylko i wyłącznie na potrzeby realizacji zamówienia oraz dla celów marketingowych sklepu w celu podnoszenia jakości świadczonych przez nas usług. Przechowywanie danych osobowych jest realizowane zgodnie z zasadami zawartymi w ustawie z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 1997r. nr 133 poz. 883). Nasi klienci mają prawo do wglądu oraz przetwarzania swoich danych osobowych, a także prawo do wystąpienia o ich usunięcie.

 


 

Obsługa klienta i doradztwo 


 

Promocje
EmFarma™  1 l pożyteczne mikroorganizmy
EmFarma™ 1 l pożyteczne mikroorganizmy
24,40 zł 19,00 zł
szt.
Alginit  ekologiczny nawóz BB 1 tona  Wysyłka Gratis
Alginit ekologiczny nawóz BB 1 tona Wysyłka Gratis
1 310,00 zł 1 260,00 zł
szt.
PreBio Humus  100 g humusy dla roślin
PreBio Humus 100 g humusy dla roślin
28,10 zł 26,00 zł
szt.
EmFarma™   5 l pożyteczne mikroorganizmy
EmFarma™ 5 l pożyteczne mikroorganizmy
75,00 zł 60,00 zł
szt.
Alginit  ekologiczny nawóz BB 1 tona pakiet 6 szt Wysyłka Gratis
Alginit ekologiczny nawóz BB 1 tona pakiet 6 szt Wysyłka Gratis
5 700,00 zł 5 496,00 zł
szt.
EMULPAR 940 EC 1 l olej rydzowy na szkodniki
EMULPAR 940 EC 1 l olej rydzowy na szkodniki
60,00 zł 39,00 zł
szt.
BioSach C 1 kg - naturalny fungicyd, drożdze
BioSach C 1 kg - naturalny fungicyd, drożdze
184,00 zł 170,00 zł
szt.
EmFarma Plus™ 5 l pożyteczne mikroorganizmy do gleby
EmFarma Plus™ 5 l pożyteczne mikroorganizmy do gleby
84,00 zł 80,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl